MENU
Każdego dnia budujemy z pasją to miejsce
i dokładamy wszelkich starań, abyście zawsze czuli się u nas wspaniale.
Gotujemy i pieczemy tylko ze świeżych składników, które sami wybieramy.
Nie korzystamy z gotowych rozwiązań!
Wszystkie nasze dania, ciasta, desery i napoje przygotowujemy dla Was na miejscu
z dbałością o najmniejsze detale, abyście chętnie do nas wracali i polecali nas dalej.
Pragniemy tworzyć tu miejsce przyjazne gościom dużym, małym i najmniejszym.
Mamy nadzieję, że każda wizyta u nas zakończy się dla Was uśmiechem. 🙂
Zupy
ROSÓŁ
Kurczak, indyk i kaczka to nasz sposób
na rosół idealny.
Podawany z lanymi kluskami i marchewką.
BURACZKOWA
To nie barszcz!
To pyszna, kremowa, lekko słodka zupa.
Prosto z Wielichowa!
W naszym wydaniu podkręcona
wędzonym twarogiem.
ZUPA FOUR SEASON – ZAPYTAJ OBSŁUGĘ
Chcąc uchwycić smaki odpowiednie dla
naszych pór roku, proponujemy Wam zupy,
kremy i chłodniki zmieniające się wraz
z pogodą za oknem.
Prosimy zapytać obsługę czym poczęstujemy
Was dzisiaj!
Przystawki
BRUSCHETTA
Nasz klasyk! Maślana brioche, pomidorki,
mozzarella, szpinak, bazylia, czosnek,
ser Feta, parmezan i ziemia z oliwek.
Pinsaccia
Czyli Pinsa a’la Focaccia.
Świeżutkie chrupiące ciacho, świeży rozmaryn,
parmezan i nasza oliwa porowa.
Pyszne, że uszy się trzęsą!
KREWETKI W SOSIE POMARAŃCZOWYM
Krewetki (8 sztuk), podawane w sosie
pomarańczowym z mango i naszym pieczywem.
TATAR WOŁOWY
Siekana wołowina, piklowane grzyby,
czerwona cebulka, korniszon, żółtko przepiórcze,
musztarda francuska, majonez truflowy,
puder szczypiorkowy i pieczywo.
Sałatki
CEZAR
Grillowany kurczak, sałata rzymska,
sos Cezar, grzanki, tarty parmezan,
chipsy z bekonu i pomidorki cherry.
CHEVRE
Sałatka z kozim serem, orzechami włoskimi,
granatem, rukolą, szpinakiem,
grzankami i pudrem z buraka.
BRUTUS
Wegetariańska wersja sałatki Cezar,
w której kurczaka zastąpiliśmy grillowanym
Jackfruitem!
MORSKA
Owoce morza serwowane z miksem sałat,
pomidorkami, cebulką, limonkowym sosem,
czarnymi oliwkami i cząstkami pomarańczy
do podkręcenia smaku owoców morza.
DLA DZIECI
Alfabetowa pomidorowa
Delikatna pomidorowa zupka kremik
z alfabetowym-literkowym makaronem.
Spaghetti konfetti
Spaghetti z sosem pomidorowym,
mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi
i parmezanem.
Riki tiki fileciki
Grillowane fileciki z indyka, frytki i mini
marcheweczki.
Nioki żarłoki
Ziemniaczane kluseczki z truskawkami
w sosie z twarożku.
Fryteczki jak z bajeczki
Frytki „smażone” w specjalnej maszynie bez
użycia kropli tłuszczu!
Dania główne
CZIKEN LOVERS
Konfitowana noga z kurczaka serwowana
z puree z palonego ziemniaka,
glazurowaną marchewką i sosem pieprzowym.
Pulled pork burger
Długo duszona, szarpana wieprzowina
w sosie BBQ z marmoladą z cebuli,
rukolą i kiszonym ogórkiem.
Serwowane w naszej maślanej bułce!
ŻEBERKO BARBEKJU
Wolno pieczone, podwędzane żeberko
wieprzowe w sosie BBQ z pieczonymi
ziemniaczkami i gotowaną kukurydzą
Pierś z kaczki sous vide
Filet z piersi kaczki, serwowany z pyzami,
sosem żurawinowo-rozmarynowym
i modrą kapustą.
Łosoś jurajski
Pieczony filet z łososia jurajskiego serwowany
na szafranowym risotto z zielonymi szparagami,
szpinakiem i sosem limonkowym.
Sezonowany stek rib-eye
Stek z sezonowanego antrykotu (250g)
serwowany z frytkami z batatów,
grillowanymi warzywami i sosem pieprzowym.
PASTA
Nasze autorskie, świeże makarony
Ragù bolognese
Pełen smaków Umami, król włoskich sosów,
duszony na małym ogniu przez ok. 3 godziny.
Absolutny klasyk podawany z makaronem
spaghetti i parmezanem.
Tagliatelle z kurczakiem i borowikami
Tagliatelle z grillowanym kurczakiem
w sosie śmietanowo-borowikowym
z parmezanem i prażonym pieprzem.
Pappardelle z owocami morza
Mix owoców morza, czosnek, chili, pietruszka,
białe wino, masło i czarne karbowane pappardelle
z atramentem kałamarnicy.
Spaghetti a’la carbonara
Włoski boczek, świeże spaghetti, parmezan,
śmietanka, prażony pieprz i pangrattato.
Strozzapreti w sosie kokosowym
Wegańska pasta! Grillowane warzywa,
wegański ser i sos na bazie śmietanki kokosowej.
Możliwość zmiany sera na klasyczny parmezan
Spaghetti a’la zakochany kundel
Spaghetti z sosem pomidorowym, mozzarellą,
pieczonymi klopsikami i parmezanem.
Do wyboru opcja dla jednej i dla dwóch osób!
Ravioli z kaczką i gruszką
Włoskie pierogi nadziewane długo duszoną
kaczką i gruszką, serwowane z aksamitnym
sosem maślano-cytrynowym, parmezanem
i prażonym pieprzem.
Ravioli z grzybami
Borowiki, podgrzybki i kurki duszone
w białym winie z rozmarynem.
Serwowane w sosie śmietanowo-szałwiowym.
Ravioloni z wołowiną
Nadziewane wołowiną wolno duszoną
w czerwonym winie. Serwowane z sosem
pomidorowym, pietruszką i parmezanem.
Ravioli z krewetkami i ricottą
Farsz z ricotty i krewetek duszonych w białym
winie z czosnkiem i pietruszką, zamknięty
w naszym autorskim makaronie,
serwowany z sosem maślano-pietruszkowym
Gnocchi w sosie kasztanowo-truflowym
Francusko-włoskie połączenie.
Ziemniaczane gnocchi, kremowy sos
z kasztanów i letniej trufli z lawendowym serem.
Gnocchi z pesto pomidorowym i ricottą
Gnocchi ziemniaczane w pomidorowym pesto,
szpinakiem, czosnkowym pangrattato
i tartą sycylijską ricottą.
Gnocchi z gorgonzolą, ndują i chili
Gnocchi ziemniaczane z sosem z gorgonzoli
i pikantnej kalabryjskiej kiełbasy Nduja.
Serwowane z parmezanem i pistacjami.
Gnocchi buraczkowe z warzywami
Wegańskie buraczkowe kluseczki,
pesto z rukoli i migdałów,
podsmażane na oliwie pomidorowej,
z czarnuszką i grillowanymi warzywami.
P I N S A C L A S S I C
NOWOŚĆ ! Czym Pinsa różni się od znanej wszystkim pizzy?
Czym PINSA różni się od znanej wszystkim pizzy?
Zawiera mniej tłuszczu i jest lekkostrawna.
Powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąk (ryżowej, sojowej i pszennej) oraz zakwasu.
Przygotowanie ciasta podzielone jest na trzy etapy, a każdy trwa około 12 godzin.
Chcesz spróbować?
Margherita
Sos pomidorowy, mozzarella, bazylia.
Bufala
Sos pomidorowy, mozzarella Bufala, pomidorki cherry, bazylia, sos balsamico.
Parma rukola
Sos pomidorowy, mozzarella, pomidorki cherry, rukola, szynka parmeńska, parmezan.
Bianca
Ser gorgonzola, mozzarella, gruszka, parmezan, orzechy włoskie, oliwa truflowa.
Picante
Sos pomidorowy, mozzarella, Spianata, jalapeño, pieczarki, karmelizowana cebula.
Capriciolla
Sos pomidorowy, mozzarella, szynka, pieczarki, oliwa szczypiorkowa.
[/tx_column]Peperoniana
Sos pomidorowy, mozzarella, pomidorki cherry, salami peperoni, parmezan, oliwa peperoncino.
[/tx_column]Verdure e finferli
Sos pomidorowy, kurki, szpinak, cukinia, bakłażan, wegański ser, oliwa truflowa.
[/tx_column]P I N S A PREMIUM
Wybrali się na bari
Sos pomidorowy, mozzarella, prosciutto cotto, pistacje, pieczarki brunatne, parmezan,
oliwki, bazylia, oliwa szczypiorkowa.
Przystanek champagne’a
Sos szampański, mozzarella, salami z figą,ser kozi, winogrona, marynowany seler naciowy,
parmezan.
Lazurowe wybrzeże
Sos pomidorowy, mozzarella, ser Lazur, krewetki, świeży rozmaryn, cebula karmelizowana w
bourbonie, oliwa truflowa.
Cheese please
Mozarella fior di latte, Gorgonzola, ser Lazur,
wędzona Scamorza, ser kozi lawendowy, parmezan.
Bezkarne con carne
Sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, spianata, prosciutto cotto,
salami peperoni, szarpana wieprzowina, cebula, sos BBQ, parmezan.
Desery
Mini Pavlova
Australia i Nowa Zelandia na talerzu!
Beza, bita śmietana i świeże owoce.
Czyli? DESER IDEALNY!
Crema catalana
Klasyczny Kataloński deser.
Delikatny waniliowo-cytrusowy krem,
z cynamonem i chrupiącą karmelową skorupką
Fondant
Francuski klasyk!
Czekoladowe ciastko, z lodami waniliowymi
i wnętrzem z płynnej czekolady.
Banana caramelada
O słodkości z Portugalii!
Pieczone i karmelizowane banany z lodami
waniliowymi, bitą śmietaną, czekoladą
i sosem klonowym!
Napoje zimne
Woda niegazowana / gazowana 0,3l
Woda niegazowana / gazowana – karafka
Pepsi / Pepsi Max / Mirinda / 7-up/Tonic
Sok owocowy / Ice-Tea 0,2l
Sok świeżo wyciskany 0,25l
Lemoniada domowa 0,4l
Lemoniada domowa – karafka
Piwa
Piwo Pilsner Urquell butelka
Książęce Złote Pszeniczne/IPA / Ciemne Łagodne
Piwo Lech Pils
Wina
Białe:
Wino domowe Sol del Rey
Marietta
Saint Clair SB
Chardonnay
Czerwone:
Chianti
Ramon Bilbao Crianza
Long Valley Pinot Noir
Casa Defra Merlot
Casa de Varszi Rosado
Porto Boeira Ruby
Bezalkoholowe
Piwo Lech free lager/smakowe/Peroni 0.0% acl.
Książęce Złote Pszeniczne/IPA 0.0% acl.
Prosecco bezalkoholowe 120ml
Wino bezalkoholowe białe/czerwone 150 ml
Napoje gorące
HERBATA SIR WILLIAMS
KAWA AMERICANO
ESPRESSO
ESPRESSO MACCHIATO
ESPRESSO DOPPIO
ESPRESSO MACCHIATO DOPPIO
CAPPUCCINO
CAFE LATTE
Dojazd
Kontakt
Poznań, Strzeszyn Grecki, ul. Augusta Emila Fieldorfa 6
Godziny otwacia